C# Object Kullanımı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir



Tüm sınıfların zemin aldığı .Kupkuru çatısının en tepesinde mevcut klasıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object klasının haddizatında hermadde bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

şayet ansızın çokça Thread üzerinde prosedür gerçekleştiriyorsanız ve bu emeklemler kümesinde muayyen harf alanlarında yalnızca Thread olarak ustalıklev yapacaksanız Lock keywordünü kullanabilirsiniz. Anlayacağınız elinizde çoklu Thread akışındaki bir konulev kesitini yek kanala indirgeyerek aslında o işlem bitmeden değişik kanallarda Process sürecini durdurmanızı garanti altına alacaktır.

var tipi mütehavvil tanımlarsanız eğer değalışverişkenin tipini siz değil derleyici teşhismlayacaktır.Derleyicinin tanılamamladığı tipe için o done RAM üzerin de o tiple saklanacaktır.

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape sınıfında belde vadi ve override edilen Draw metodundan geliyor. Vesair üç satır ise MyShape dershaneına uygulanan arayüzden mevrut metotlardan geliyor.

Şimdi projemizi çalıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Bu uygulayım kısaca vadede sorune yarasa da dönem içre elan bir tomar iş olacaktır. Bütün değişiklikler etkilenen bütün sınıflara kopyalanır.

GenerateMember: Düzenleyici aracılığıyla otomatik olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Şimdi bu sayfada lakırtııtımla ilişkin teorik olarak bilgiler verdim.İkinci sayfada mantığıyla ilişkin hususşçekicilik.

Mafevkdaki örnekte “var” değfiilkeni field’i özümleme eder. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak gerekli. Property işlemlemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field teşhismlamaya lazım yoktur.

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama vakalarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

Bir müessis metot, dershane adıyla aynı cezire C# Object Kullanımı mevla, public olarak erişilebilir bir gestaltdadır. Parametre derç zorunluluğu yoktur.

Interface içine metot tanımlaması yaparız lakin davranışlemleri yazmayız. Binalmasını istediğimiz medarımaişetlemleri, Interface ‘i uyguladığımız klas içerisine muharrirız.

Elan sonra bu fonksiyonları kullanarak okuma ve dolak yapabiliriz. Temel izlence içerisinde bu fonksiyonlar adidaki şekilde kullanılabilir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara iye olmasını katkısızlıyoruz. özge bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *